Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων

Ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμματίζει για το φθινόπωρο.
  • Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ‘’Δ. Χατζής’’ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο ‘’Ανάλυση της Αγοράς Εργασίας και Μέθοδοι Εισόδου σε αυτήν σήμερα’’ Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Βάρσος Γεώργιος, μέλος του Ομίλου
  • Στις 5 Οκτωβρίου 2016 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ΄΄Δημήτρης Χατζής΄΄ ο Καθηγητής κος        Τάσσος Γιαννίτσης με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου του βιβλίου «Το ασφαλιστικό και η κρίση» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πόλις, θα μιλήσει με θέμα:   ΄΄Οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας από την κρίση: Θέλουμε; Μπορούμε; ΄΄
  • Από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου 2016 σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τον Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας Ν. Ιωαννίνων, ο Όμιλος διοργανώνει Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου με θεματολογία την αντίσταση κατά του φασισμού. Στις 28/11/2016 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην οποία θα προβληθεί η ταινία “Roma citta aperta” του R. Rosselini και θα μιλήσει ο Καθηγητής Πολυμέρης Βόγλης με θέμα: “ Η αντίσταση και η αντιφασιστική ιδεολογία ως ιδεολογικά θεμέλια της μεταπολεμικής Ευρώπης”. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και ο Πρέσβης της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
  • Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Ομίλου, σε χρόνο που σύντομα θα καθοριστεί, για τον Φράντς Κάφκα και την Πράγα του μεσοπολέμου, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Τσεχίας στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Σχινά, συγγραφέας, μεταφράστρια, που θα παρουσιάσει το βιβλίο της Μαργκαρέτε Μπούμπερ-Νόυμαν ΄΄Μιλένα από την Πράγα΄΄, (εκδόσεις Κίχλη) Και η συγγραφέας και μεταφράστρια Μαργαρίτα Ζαχαριάδου που θα παρουσιάσει το έργο του Φράντς Κάφκα.
  • Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με τον Αριστείδη Χατζή Αν. καθηγητή φιλοσοφίας του Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ και το Θεοδόση Τάσιο Ομότιμο Καθηγητή του Ε.Μ.Π με θέμα:                  «Η σημασία του ήθους των πολιτικών στη διαδικασία επίλυσης πολιτικών διλημμάτων στο σύγχρονο δημόσιο βίο, καθώς και ο ρόλος και οι ευθύνες του συμμετοχικού πολίτη στις αντίστοιχες διεργασίες».

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =